Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2013 στο Δέλτα του Έβρου

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Το Δέλτα του Έβρου και γενικότερα οι υγρότοποι έχουν μεγάλη αξία για τη φύση, την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Οι λειτουργίες και αξίες τους είναι πολλαπλές, πολύπλοκες και πολύτιμες.

Poster-wetlands-2013Ιδιαίτερη αξία έχουν οι υγρότοποι για το νερό, καθώς το αποθηκεύουν για να χρησιμοποιείται από τα φυτά και τα ζώα, αλλά και από τον άνθρωπο για ύδρευση και άρδευση. Οι υγρότοποι φιλτράρουν και «καθαρίζουν» το νερό, μας προστατεύουν από τις πλημμύρες και την υφαλμύρωση, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης προσφέρουν τροφή και καταφύγιο σε χιλιάδες φυτά και ζώα, εδάφη για καλλιέργεια και βοσκή, αλιεύματα για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, καθώς και έναν ξεχωριστό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Τονίζοντας τις παραπάνω αξίες των υγροτόπων και με τον τίτλο «Οι υγρότοποι φροντίζουν το νερό» ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου θα γιορτάσει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Δέλτα του Έβρου. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες (8.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.) και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες στο Κέντρο (προβολή, κατασκευή, διαγωνισμό, παιχνίδια), καθώς και διαδρομή στον υγρότοπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την ΤΙΕΔΑ και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.