Μεγάλη φωτιά Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες Κυριακή στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην θέση Τοπσί στο Ανατολικό Δέλτα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία όμως ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το χώρο με επίγεια μέσα. Εφόσον δεν υπήρχε άλλος τρόπος προσέγγισης της περιοχής από την πυροσβεστική Υπηρεσία και λόγω της απουσίας εναέριων μέσων προκειμένου να κατασβηστεί η φωτιά, αυτή συνέχισε να καίει μέχρι αργά το βράδυ και έσβησε από μόνη της όταν έφτασε σε κανάλια και στο νερό. Αργά το βράδυ οι φλόγες ήταν ορατές και από την Αλεξανδρούπολη.

Η φωτιά διήρκησε αρκετές ώρες κατακαίγοντας δασική βλάστηση του Εθνικού Πάρκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 3η μεγάλη φωτιά που εκδηλώνεται στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες 20 μέρες γεγονός που δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα για τις αιτίες που τις προκαλούν.

Το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκαν με βάρκα στο σημείο στελέχη του Φορέα Διαχείρισης., της Δασικής Υπηρεσίες και του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης για να καταγράψουν την έκταση και τις συνέπειες από τις επαναλαμβανόμενες φωτιές στο Εθνικό Πάρκο.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.