Ετήσιο Συνέδριο του Eurosite 13-16 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις Προστατευόμενες περιοχές Φορείς διαχείρισης

Το Eurosite είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων που αριθμεί πάνω από 100 μέλη. Το ενδιαφέρον με αυτό το δίκτυο είναι ότι αφορά οργανώσεις και υπηρεσίες (από μικρές, όπως ο ΦΔ του Αξιού, έως πολύ μεγάλες, όπως η Δασική Υπηρεσία της Φινλανδίας, που διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος της χώρας) που διαχειρίζονται τη φύση όπως είναι και οι φορείς διαχείρισης και συνεπώς επικεντρώνεται στη διαχείριση στην πράξη.

Το ετήσιο συνέδριο του Eurosite για το 2010 διαρκεί από τις 13-16 Σεπτεμβρίου και έχει θέμα «Η Πρόκληση της Διαχείρισης Περιοχών σε ένα Μεταβαλλόμενο Περιβάλλον». Φιλοξενείται στο Dunblane της Σκωτίας από τις οργανώσεις Scottish Natural Heritage και Countryside Council of Wales και, όπως κάθε φορά, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εκδρομών (επιλογή από 8!) όπου οι συμμετέχοντες βλέπουν από κοντά πώς οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά τους. Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι αγγλικά και γαλλικά, για τα οποία θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση.

Οι εγγραφές είναι μέχρι 16 Αυγούστου και το συνολικό κόστος είναι 725 Ευρώ.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Αλιάκμονα είναι μέλος του Eurosite και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο του Eurosite που συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο. Πιστεύουμε ότι το συνέδριο αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη και να εστιάσουμε περισσότερο την δουλειά μας στη διαχείριση των περιοχών.

Είμαι στη διάθεση σας για επιπλέον πληροφορίες.

Στέλλα Βαρελτζίδου – Μέλος στο Συμβούλιο του Eurosite
Πρόγραμμα
Αίτηση συμμετοχής
Terms and conditions
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.