21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΣΠΟΝΙΑΣ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Tην Τετάρτη 21 Μαρτίου γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα δασοπονίας στο κέντρο ενημέρωσης Δαδιάς όπου καλέστηκαν τα σχολεία της περιοχής στο ανακαινισμένο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης και οι καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς είχαμε σύμμαχο τον καλό καιρό όπως επίσης και την έντονη διάθεση των μαθητών να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες και στα περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Οι μαθητές και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από ομιλίες για την αξία και τη σημασία του δάσους και να μάθουν για θέματα προστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αμέσως μετά ακολούθησε επίδειξη πυροσβεστικού οχήματος για τη χρήση και λειτουργία του.

Η εκδήλωση έκλεισε με δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου οι μαθητές που φύτεψαν τα δέντρα αυτόματα έγιναν ανάδοχοί γονείς του δέντρου που φύτεψαν, αναλαμβάνοντας την ονομασία του δέντρου και τη φροντίδα του.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.