Καθαρισμός μονοπατιών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, από το 40ο σύστημα προσκόπων Αθηνών -Τμήμα Ανιχνευτών- στα πλαίσια των δράσεων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Οι εθελοντές βοήθησαν στον καθαρισμό και τη διαμόρφωση των σηματοδοτημένων μονοπατιών που οδηγούν στο Παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών, καθώς και στη συντήρησή τους, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Τα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου, μέσα από επιλεγμένες διαδρομές που φέρνουν τον επισκέπτη πιο κοντά στο Δάσος, παρέχουν στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία για το γνωρίσει καλύτερα. Τα μονοπάτια που οδηγούν στο Παρατηρητήριο είναι ιδιαίτερα εύκολα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους σχεδόν τους επισκέπτες να τα επισκεφτούν, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το μονοπάτι που οδηγεί την κορυφή Γκίμπρενα με τα ερείπια Βυζαντινού κάστρου και τη μοναδική θέα.

Κύριο μέλημα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου είναι τα μονοπάτια να παραμένουν σε καλή κατάσταση έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια και να ενισχύονται οι δραστηριότητες στη φύση, με σεβασμό στην ήπια τουριστική δραστηριότητα και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από τους συμμετέχοντες είναι πέρα για πέρα άξιο θαυμασμού και οι πρόσκοποι έφυγαν ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να βρεθούν ξανά σε ανάλογες δράσεις στο Δάσος της Δαδιάς.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου προσκαλεί εθελοντές, ώστε να συνεχιστεί η συντήρηση των μονοπατιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2554032209 & 2554032202

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.