Παρατήρηση αρπακτικών στο δάσος Δαδιάς

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στο Δάσος της Δαδιάς έχουν καταγραφεί εκατοντάδες είδη πουλιών, τα περισσότερα από αυτά πολύ σπάνια, με μοναδικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη.

Κάποια από αυτά αναπαράγονται εδώ, ενώ άλλα ξεχειμωνιάζουν ή περιοδικά χρησιμοποιούν την περιοχή στην περίοδο της μετανάστευσης.

Τις τελευταίες ημέρες των χειμωνιάτικων καταμετρήσεων και περιμένοντας τους «ταξιδιώτες» από τη μετανάστευση, απολαύσαμε ένα καταπληκτικό θέαμα, ακόμη μια φορά, από το Παρατηρητήριο καταγράφοντας σημαντικούς αριθμούς σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε 15 Θαλασσαετούς (Haliaeetus albicilla), 16 Μαυρόγυπες (Aegypius monachus), 3 Τσίφτηδες (Milvus migrans), 2 Βασιλαετούς (Aquila heliaca), 6 Στικταετούς (Aquila clanga) στο χώρο της τροφικής ενίσχυσης των γυπών, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου.

Η επαφή με τους φτερωτούς «συγκατοίκους» μας, μπορεί να σας οδηγήσει σε συναρπαστικές αναζητήσεις και να συνδυάσετε την ηρεμία με νέες εμπειρίες, εναλλάσσοντας παραστάσεις, σ΄ ένα μοναδικό βιότοπο.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Φορέα Διαχείρισης, να παρατηρήσετε τους φτερωτούς κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας και να γνωρίσετε την ποικιλομορφία και τη μοναδικότητα του φυσικού μας πλούτου.

Να είστε βέβαιοι ότι θα ζήσετε μια εξαιρετική εμπειρία.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.