Γιορτή Πουλιών 2012 στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου έχει αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου και συμβάλει δυναμικά στην ανάδειξη και προβολή της προστατευόμενης περιοχής.

Στο ανακαινισμένο κτίριο του Φορέα λειτουργεί καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 16:00 και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, το Κέντρο Ενημέρωσης, που περιλαμβάνει την Έκθεση Φωτογραφίας και την Αίθουσα Προβολών, το Εκθετήριο και το Πωλητήριο.

Καθημερινά, επίσης, πραγματοποιείται και η ξενάγηση στο Παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών με mini bus ή με τα πόδια από σημαδεμένο μονοπάτι μέσα από το δάσος.

Οι δραστηριότητες αυτές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς επίσης και τη χειμερινή περίοδο, εφόσον βέβαια οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Συνεχίζονται επίσης οι εκδηλώσεις και διοργανώνουμε, για άλλη μια φορά, μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» και καλούμε τους φίλους μας, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί μας.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στις 6 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30, να παρατηρήσουμε μαζί τα σπάνια είδη των αρπακτικών πουλιών της περιοχής, να ζωγραφίσουμε και να παίξουμε περιβαλλοντικά παιχνίδια και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τη φύση και τα πουλιά του τόπου μας.

09:30: Χαιρετισμός και ομιλία από τον κ.Τσιαντικούδη Σταύρο, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο, Υπεύθυνο Διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

10.30: Ομιλία από τον κτηνίατρο κ. Δελησταμάτη Βασίλειο, με θέμα: «ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ»

11:00: Ηχητική και Οπτική παρουσίαση πουλιών στην Αίθουσα Προβολών

11.30: Έναρξη δρομολογίων σε 4 επιλεγμένα σημεία παρατήρησης πουλιών:

1. Στο Παρατηρητήριο Αρπακτικών Πουλιών

2. Στο Παρατηρητήριο Μικρόπουλων

3. Στο ποτάμι της Δαδιάς,  Διαβολόρεμα»

4. Στην κορυφή «Λύπα»

Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Φορέα Διαχείρισης θα πραγματοποιούνται Περιβαλλοντικά Παιχνίδια, Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Παιχνίδι Γνώσεων και Αναγνώρισης Πουλιών και πολλές άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους του Δάσους Δαδιάς.

 

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.