Απελευθέρωση πέντε Λευκών Πελαργών (Ciconia ciconia) στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας με το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» αλλά και με το «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών» (ΕΚΠΑΖ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 απελευθέρωση πέντε Λευκών Πελαργών (Ciconia ciconia), στο ΕΠΑΜΑΘ στην περιοχή Μαγγάνων Ξάνθης.

Τα πουλιά τα οποία διένυαν το 2ο ημερολογιακό έτος της ζωής τους, βρέθηκαν κατά την διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού εξαντλημένα και αδύναμα, κυρίως λόγω απειρίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πέρασαν λοιπόν τον χειμώνα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα και έπειτα από την φροντίδα και περίθαλψη που έλαβαν από τους υπευθύνους του Κέντρου, κρίθηκαν επανεντάξιμα.

Αρχικά τα πουλιά ταξίδεψαν ως την Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέλαβαν τα μέλη της «Δράσης για την Άγρια Ζωή» και τα μετέφεραν στην Ξάνθη, όπου σε συνεργασία με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, οδηγήθηκαν προς την ελευθερία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν κάνουν το ταξίδι προς την απελευθέρωση τους, δακτυλιώθηκαν από την κα Εύα Στετς στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η δυνατότητα αναγνώρισης των συγκεκριμένων ατόμων μέσω των δακτυλιδιών τους, θα μας δώσει στοιχεία για τις μετακινήσεις των Λευκών Πελαργών που αναπαράγονται στην Ελλάδα.

Ευχή όλων μας είναι το ταξίδι των Πελαργών στους τόπους διαχείμασης να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να έχουμε την ευκαιρία αργά ή γρήγορα να τους ξαναδούμε

Καλές επανευρέσεις σε όλους!

ΠΗΓΗ

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.