Εκδηλώσεις Περιβάλλοντος

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το περιβάλλον στο κέντρο της Πάτρας, το Σάββατο 1η Ιουνίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς και οργανισμοί με δράσεις και παρουσιάσεις για παιδιά και μεγάλους, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στον Έσπερο της Πλατείας Γεωργίου φιλοξενήθηκαν εκθέσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των προστατευόμενων περιοχών για τα σημαντικά οικοσυστήματα που διαθέτουν. Οι περιοχές αυτές διακρίνονται για την σπάνια βιοποικιλότητά τους και προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες για τους φυσικούς οικοτόπους και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν.

Στόχος τέτοιων δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι του οικοσυστήματος με κύριο στόχο να παραμείνουν για χρήση και από τις επόμενες γενιές. Οι Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας είναι υπεύθυνοι για την αειφορική διαχείριση, προστασία και ανάδειξη των σημαντικών τους οικοσυστημάτων.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός και οι αντιδημαρχίες Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, η ΑΔΕΠ, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας, οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και το γραφείο Ekvasis.

ΠΗΓΗ

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.