Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, δυο εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού πραγματοποίησαν, σήμερα 5/6/2013, ενημέρωση – ξενάγηση στους μαθητές των Α’ Β’ Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού και την ποικιλία των φυτικών και ζωικών ειδών της προστατευόμενης περιοχής και είχαν την δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της ανακήρυξης του Εθνικού Πάρκου είναι η προστασία και διατήρηση της φύσης και του τοπίου. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε περιβαλλοντικό παιχνίδι ερωταπαντήσεων και δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού θεωρεί ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, και ιδιαίτερα των μαθητών σχολικής ηλικίας, σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην διαμόρφωση μιας νέας στάσης ζωής απέναντι στο φυσικό περιβάλλον ώστε να διατηρήσουμε την φυσική μας κληρονομιά.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού ευχαριστεί θερμά το Δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων που του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

 ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.