Ολοκληρώθηκε η 5η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με τον εθελοντικό καθαρισμό στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού, στα Κουφάλια, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου η 5η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού Λουδία – Αλιάκμονα. Περίπου 150 εθελοντές από τα Κουφάλια, τα γειτονικά χωριά, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν και βοήθησαν να απαλλαγεί από τα σκουπίδια το παραποτάμιο δάσος στην περιοχή του εγκαταλειμμένου αναψυκτηρίου Κάτι κάτι για μούντο.

Συλλέξαμε δεκάδες σακούλες κυρίως με πλαστικά και αφρολέξ, τα οποία είτε πετούν περαστικοί και ψαράδες, είτε, κυρίως, κατεβαίνουν από βορειότερα με τη ροή του ποταμού. Το πιο σημαντικό… «εύρημα» ήταν μια φουσκωτή βάρκα που περισυνέλλεξαν από τις όχθες του ποταμού οι εθελοντές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης με 40 παιδιά που συμμετείχαν στον καθαρισμό με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, ενώ συμμετείχαν και πολλές οικογένειες με παιδιά από την περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος.

Παράλληλα με τον καθαρισμό, που εντάχθηκε στην πανελλαδική εκστρατεία Let’s do it Greece, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι ακουστικής οικολογίας για παιδιά, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φασολάδα και τσίπουρο, με τη φροντίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Κουφαλίων (ΦΟΟΚ). H εκδήλωση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με τη συνεργασία του Δήμου Χαλκηδόνος και του ΦΟΟΚ, αλλά και του ΟΑΣΘ που διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά των εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της 5ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα πραγματοποιήθηκε επίσης φέτος καθαρισμός στις εκβολές του Λουδία, ενώ ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας η αντίστοιχη εκδήλωση στο Δέλτα Αξιού.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.