Την Κυριακή καθαρίζουμε το παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της 5ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών. Το ραντεβού είναι στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, πριν τις μυδοκαλλιέργειες Χαλάστρας, για να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού.
Η παράκτια ζώνη του Αξιού αποτελεί έναν πολύτιμο υγρότοπο που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ, ενώ επίσης ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Κατά μήκος του παράκτιου αναχώματος υπάρχουν μεγάλες γκιόλες με νερό οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα τροφής και ξεκούρασης τροφή στα πουλιά κατά τη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού τους ταξιδιού. Επίσης, η περιοχή προσφέρει καταφύγιο για πουλιά που αναπαράγονται εδώ, όπως οι αβοκέτες, οι καλαμοκανάδες και οι στρειδοφάγοι.
Στόχος της εθελοντικής αυτής δράσης είναι να αλλάξουμε την όψη του παράκτιου τμήματος, όπου εδώ και χρόνια συγκεντρώνονται σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα.
Στη δράση, που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνεργασία και το Δήμο Δέλτα, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Πρόσκοποι Χαλάστρας, η Δράση για την Άγρια Ζωή, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 1ο Γυμνάσιο Μίκρας.
Για τους εθελοντές που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Το ραντεβού θα είναι 9:45 μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.
Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου ο πρώτος εθελοντικός καθαρισμός για φέτος, στις εκβολές του Λουδία, στον οποίο συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες από την Αλεξάνδρεια, το Κλειδί, το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τη Σχολή Καλαμαρί, καθώς και πολλές οικογένειες που κατέφτασαν από τη γύρω περιοχή αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

εθελοντικός καθαρισμός Λουδία

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.