Το Καλοχώρι απέκτησε το «χιλιόμετρο περιπάτου» του

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μια νέα περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή απέκτησε το Καλοχώρι μετά την ολοκλήρωση του έργου που υλοποίησε ο Δήμος Δέλτα, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER. Πρόκειται για μία διαδρομή μήκους περίπου 1 χλμ. που ξεκινάει από το Πάρκο Κερκύρας, διασχίζει τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και καταλήγει στο παράκτιο αντιπλημμυρικό ανάχωμα.

Στις δύο εισόδους τοποθετήθηκαν ειδικές μπάρες προκειμένου να αποτρέπουν την είσοδο των οχημάτων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν σημεία ξεκούρασης, αλλά και παρατήρησης της ορνιθοπανίδας. Πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις, καθώς και τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους από τοπικά φαινόμενα διάβρωσης. Επίσης, διαμορφώθηκε και το πάρκινγκ του πάρκου Κερκύρας.

Πρόκειται για ήπιες παρεμβάσεις που «δένουν» αρμονικά με το τοπίο, οι οποίες υλοποιήθηκαν με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί η περιοχή ως χώρος περιπάτου, πρωταρχικά για τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να ενταχθεί στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες τους με σκοπό να διατηρείται σε καλή κατάσταση, να καθαρίζεται και να συντηρείται.

peripatos

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.