Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2011, ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Χαλάστρας, Ανατολικού και Νέων Μαλγάρων θα προσφέρουν το «υλικό» για το φετινό γιορτασμό της ημέρας των υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου. Τα παιδιά καλούνται να καταγράψουν τα όσα έμαθαν και αισθάνθηκαν στη πρόσφατη ξενάγησή τους στο παραποτάμιο δάσος του Ανατολικού και να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Περιβάλλοντος Νέων Μαλγάρων, με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.

Το φετινό θέμα της γιορτής, το οποίο επέλεξε η Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους είναι “Δάση για το νερό και τους υγροτόπους», καθώς το 2011 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμιο Έτος για τα Δάση.

Το δάσος του Αξιού έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων , όπως οι παράνομες αμμοληψίες. Οι εκτάσεις των δέντρων στο ύψος του χωριού Ανατολικό, το οποίο επισκέφθηκαν τα παιδιά, και στο ύψος του χωριού Πρόχωμα, είναι από τα τελευταία ζωντανά κομμάτια του παραποτάμιου δάσους.

Τα παιδιά έμαθαν για τα ζώα και τα πουλιά που φιλοξενεί το δάσος, καθώς και για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει στην περιοχή, όπως για παράδειγμα ότι προστατεύει από τις πλημμύρες και στο εξής θα μεταφέρουν το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.