Ενδιαφέρον από Βρετανούς για birdwatching στον Αξιό!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Από τις 15 ως τις 17 Αυγούστου συμμετείχαμε με περίπτερο στην 26η Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης Birdfair, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Ρούτλαντ, με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Η Βρετανία είναι η χώρα με την πιο ανεπτυγμένη κουλτούρα ορνιθοπαρατήρησης στον κόσμο και χιλιάδες Βρετανοί κάθε χρόνο εκδράμουν σε διάφορες χώρες όλου ανά τον πλανήτη «κυνηγώντας» το θέαμα ενός σπάνιου πουλιού. Περίπου 30.000 – 35.000 επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από την έκθεση Birdfair σε αναζήτηση νέων προορισμών.

Αρκετοί από αυτούς στάθηκαν και στο περίπτερο που είχαμε από κοινού με τους Φορείς Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στη –γνωστή πια- λίμνη Κερκίνη, αλλά και να συνδυάσουν στην επίσκεψή τους με εξορμήσεις στους υγροτόπους του Αξιού και της λίμνης Βόλβης, προκειμένου να απογειώσουν την εμπειρία τους προσθέτοντας στη «λίστα των πουλιών» τους μερικά ακόμη είδη που βρίσκει κανείς στους διαφορετικούς υγροτόπους. Ζήτησαν πληροφορίες για τα πουλιά που μπορούν να συναντήσουν εκεί, αλλά και για το πώς μπορούν να φτάσουν στην περιοχή, δυνατότητες διαμονής κλπ.

To Birdfair είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του είδους στον κόσμο, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 350 εκθέτες, από σχεδόν κάθε χώρα της υφηλίου, προερχόμενοι από διάφορους τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ορνιθοπαρατήρηση, καθώς και με την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, συμμετέχουν εξειδικευμένα γραφεία τουρισμού, εταιρίες οπτικών και φωτογραφικών ειδών, εκδοτικοί οίκοι, ζωγράφοι, εταιρίες πώλησης ρουχισμού, κυβερνητικοί οργανισμοί, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κλπ.

birdwatching

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.