Αποκτήσαμε εξοπλισμό για τη μέτρηση της στάθμης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Εξοπλισμό για τη μέτρηση της στάθμης του νερού διαθέτει πλέον ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, προκειμένου να παρακολουθεί την αυξομείωση της στάθμης του νερού της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, αλλά και άλλων περιοχών. Η στάθμη του νερού συνδέεται άμεσα με τις ευκαιρίες τροφοληψίας και φωλεασμού που παρέχει ένας υγρότοπος, γι αυτό και είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε!

Συγκεκριμένα, στο τέλος Αυγούστου τοποθετήθηκε μία σταθερή σταδία –όπως ονομάζεται ο εξοπλισμός μέτρησης- στον πυθμένα της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου. Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα μπορεί να «διαβάζει» τη στάθμη χρησιμοποιώντας κιάλια ή με φωτογράφηση της ένδειξης με τηλεφακό, από τη στεριά. Η ένδειξη της στάθμης θα καταγράφεται σε εβδομαδιαία βάση και στη συνέχεια θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο. Την ημέρα της εγκατάστασης η ένδειξη ήταν 38,5cm.

Επίσης, αποκτήσαμε φορητή τηλεσκοπική σταδία, τρίποδα και αυτόματο οπτικό χωροβάτη, προκειμένου να μπορούμε να μετράμε τη στάθμη σε άλλες περιοχές του Εθνικού Πάρκου. Ο εξοπλισμός αυτός αποκτήθηκε μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία – Θράκη 2007-2013.

stathmi

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.