Γιορτή πουλιών και Οικογιορτή Γαλλικού: ευκαιρίες για εξορμήσεις τον Οκτώβριο!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μήνας εκδηλώσεων ο Οκτώβριος για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, αφού φιλοξενεί δύο από τις πιο σημαντικές γιορτές μας: τη Γιορτή Πουλιών και την Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης!

Στις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε στο παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης -όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη εδώ και πολλά χρόνια- τη Γιορτή Πουλιών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Εκατοντάδες φίλοι μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους για να περάσουμε μαζί ένα όμορφο πρωινό με ξεναγήσεις στον υγρότοπο, birdwatching από το παρατηρητήριο και περιβαλλοντικά παιχνίδια. Το παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης είναι το «στολίδι» του Εθνικού Πάρκου.

Η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη φορά στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα. Στην πανέμορφη περιοχή των εκβολών του Γαλλικού με τις μικρές λιμνούλες, όπου υπάρχουν κιόσκια, μονοπάτια και παρατηρητήρια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παιχνίδια, να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, να κάνουν βόλτες με άλογα και ποδήλατα, και βέβαια να γνωρίσουν τη φύση της περιοχής και να έρθουν… τετ α τετ με σπάνια είδη πουλιών. Η γιορτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας το αναλυτικό πρόγραμμα.

oikogiortiGallikou

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.