Την Κυριακή καθαρίζουμε τις εκβολές Γαλλικού ποταμού

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Την Κυριακή 21 Απριλίου σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον τέταρτο και τελευταίο για φέτος εθελοντικό καθαρισμό, στο πλαίσιο της 3ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Την Κυριακή θα καθαρίσουμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού και το παράκτιο τμήμα του Εθνικού Πάρκο στο Καλοχώρι.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο περιλαμβάνει μονοπάτια, κιόσκια ξεκούρασης, παρατηρητήρια και γεφυράκια, καθώς και δύο μικρές τεχνητές λίμνες, οι οποίες σφύζουν από ζωή: φαλαρίδες, λαγγόνες, κορμοράνοι, σπάνια είδη ερωδιών και το χειμώνα πάπιες, αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα και κύκνοι, καλαμόκιρκοι και γερακίνες. Στο τέλος Απριλίου θα έχουν αρχίσει να ανθίζουν και τα αρμυρίκια που ως το Μάιο γεμίζουν με όμορφα ροζ ανθάκια.

Το ραντεβού για τον καθαρισμό είναι στις 10 το πρωί!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα με τη συνεργασία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Συμμετοχή έχουν δηλώσει η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Σχολή Καλαμαρί.

Δωρεάν μεταφορά:

χάρτης πρόσβασης katharismos kalohori 2013Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να μεταβούν στην περιοχή με λεωφορείο που παρέχει ο ΟΑΣΘ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει για πίσω στις 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα μας www.axiosdelta.gr ή τηλεφωνείστε στο 2310 794811

 

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.