Εκδήλωση για τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης, ΦΔ Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Χαλάστρα, 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με θέμα «Υγρότοπος Νέας Αγαθούπολης – Παρατηρητήριο» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, του Συλλόγου Απανταχού Μεθωνιωτών Ν. Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγάθωνες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις και ο σχεδιασμός του Φορέα Διαχείρισης για τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και τις υφιστάμενες υποδομές υποδοχής επισκεπτών (Παρατηρητήριο Πουλιών και Θεματικό Περίπτερο). Παράλληλα, οι συμμετέχοντες, είτε πρόκειται για κατοίκους της περιοχής, είτε για ενεργούς πολίτες της Πιερίας, καλούνται να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών.

Απώτερος στόχος της εκδήλωσης είναι η συνεργασία μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης, των κατοίκων και της δημοτικής αρχής για την προβολή της περιοχής, για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.