Βανδαλισμοί στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Χαλάστρα, 16 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντικείμενο βανδαλισμού έγινε εκ νέου το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι, όπου ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποιεί ξεναγήσεις και εθελοντικές δράσεις. Το παρατηρητήριο είχε υποστεί βανδαλισμό και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν άγνωστοι το «έγδυσαν» από την ξυλεία του, καθιστώντας το επικίνδυνο για τους επισκέπτες. Φέτος τον Ιούνιο έγινε εφικτή η επιδιόρθωση του παρατηρητηρίου και άλλων υποδομών του Πάρκου με τη συνεργασία του Δήμου Δέλτα και του ΚΕΚ Νεφέλη και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ωστόσο οι βάνδαλοι ξαναχτύπησαν ξηλώνοντας και πάλι μέρος της ξυλείας και αφήνοντας την «υπογραφή» τους με άσεμνα συνθήματα.

Ο Φορέας Διαχείρισης θεωρεί ότι πρόκειται για εκδικητική πράξη από ανθρώπους που αντιτίθενται στις προσπάθειες προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, που φιλοξενεί σπάνια και προστατευόμενα είδη ζώων και πουλιών, ενώ παράλληλα παρέχει ευκαιρίες για εκπαίδευση και αναψυχή σε μικρή απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου ο Φορέας Διαχείρισης θα διοργανώσει στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού τη 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανάδειξη της περιοχής και της σημασίας της. Καλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης και των γύρω οικισμών να επισκεφτεί το Πάρκο και να το «διεκδικήσει» με την παρουσία του από όσους επιθυμούν να μετατραπεί σε τόπο ασυδοσίας και παράνομων δραστηριοτήτων.

«Καλούμε τους επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, ώστε να μπορέσουν και οι υπηρεσίες όπως η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία να τιμωρήσουν τους υπαίτιους», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.