Σεμινάριο περίθαλψης άγριων ζώων το Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Χαλάστρα, 18 Ιανουαρίου 2012

Τι πρέπει να κάνουμε εάν βρούμε ένα τραυματισμένο άγριο πουλί ή ζώο; Πού θα πρέπει να απευθυνθούμε και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να του δώσουμε μέχρι να φτάσει στα χέρια των ειδικών που θα του παρέχουν την κατάλληλη περίθαλψη; Τις σχετικές απαντήσεις θα μας δώσουν οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Καλοχώρι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη από τη σειρά μηνιαίων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, από κοινού με την ομάδα Φίλων και Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου. Η ομάδα Φίλων και Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πρόσφατα και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αλλά και δράσεις προστασίας του Εθνικού Πάρκου, με σημείο εκκίνησης την περιοχή του Καλοχωρίου, η οποία δέχεται και τις περισσότερες πιέσεις, λόγω της γειτνίασης με τη Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου εντοπίζονται πολύ συχνά τραυματισμένα ζώα, κυρίως κατά την περίοδο του κυνηγιού και της μετανάστευσης, οπότε τα πουλιά εξαντλούνται πραγματοποιώντας τα μακρινά τους ταξίδια. Πολλά ζώα πέφτουν επίσης θύματα τροχαίων ατυχημάτων ή δηλητηριάσεων από παράνομες φόλες. Συνήθεις ασθενείς που υποδέχεται και περιθάλπει η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι γερακίνες και άλλα αρπακτικά, ερωδιοί, πελεκάνοι και γλάροι.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.