Γιορτή Πουλιών 2011: Πρόσκληση στο μαγικό κόσμο των πουλιών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Χαλαστρα, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Με θέμα «Save Migratory Birds!» (σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά) θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2 Οκτωβρίου η Γιορτή Πουλιών, η οποία κάθε χρόνο διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Γιορτή των Πουλιών στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στο νομό Πιερίας.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία μέρα παρέα με τους φτερωτούς «κατοίκους» της περιοχής: τους ερωδιούς, τους αργυροπελεκάνους, τους καλαμόκιρκους και τα άλλα αρπακτικά, καθώς και τα εκατοντάδες παπιά του υγροτόπου της Νέας Αγαθούπολης.

Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον υγρότοπο, παρατήρηση των πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το παρατηρητήριο, περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές. Παράλληλα, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης, τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν και στον μικροσκοπικό κόσμο των εντόμων, με παρατήρηση από τα στερεοσκόπια του προγράμματος «Μικρόκοσμος». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1:30 μετά το μεσημέρι.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.

Στη Νέα Αγαθούπολη η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, και με τη συμμετοχή φέτος του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και του συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008.

Οδηγίες πρόσβασης: Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη. Εντός του οικισμού υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.