Γιορτάσαμε τα «Χελιδονίσματα» στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Παρέα με πολλά-πολλά παιδιά, αλλά και… μεγάλους γιορτάσαμε στην Κυριακή 19 Μαρτίου τα «Χελιδονίσματα» στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Γαλλικού. Ήταν μια όμορφη μέρα με ήλιο (ευτυχώς τα παιδιά… φορούσαν «Μάρτη» και έτσι δεν κάηκαν!) και φτιάξαμε μαζί δεκάδες φωλιές για τα σπιτοχελίδονα.

Τα παιδιά πήραν μαζί τους τις φωλιές με σκοπό να τις στερεώσουν στα μπαλκόνια τους, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν κάποιο από τα ζευγάρια των χελιδονιών που ήδη έχουν ξεκινήσει να έρχονται από την Αφρική για να ζευγαρώσουν και να φτιάξουν οικογένεια. Τα χελιδόνια που βρίσκουν έτοιμες φωλιές μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια από αυτή τη διαδικασία και να την αφιερώσουν στο μεγάλωμα των νεοσσών τους.

Οι επισκέπτες του Κέντρου Περίθαλψης ξεναγήθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου αυτού «νοσοκομείου» των πουλιών και άλλων άγριων ζώων που φτάνουν εδώ για περίθαλψη από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τη Δράση για την Άγρια Ζωή, το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.