Συμμετείχαμε στην ετήσια συνάντηση του Eurosite

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με μία παρουσίαση με θέμα τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχουν οι ορυζώνες συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα στην ετήσια συνάντηση του δικτύου Eurosite που πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 8 ως τις 10 Νοεμβρίου στις Σέρρες.

Το φετινό θέμα της συνάντησης είχε ειδικότερα: “Ecosystems at your service: how to incorporate ecosystem services into practical site management” (Τα οικοσυστήματα στην υπηρεσία του κοινού: τρόποι ενσωμάτωσης των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων σε πρακτικές διαχείρισης περιοχών). H συνάντηση διοργανώθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και του Ομίλου Σερρών για την Unesco.

Το πανευρωπαϊκό δίκτυο Eurosite έχει ως στόχο την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων μέσω διεθνών συνεργασιών. Μέλη του είναι κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και φορείς διαχείρισης Εθνικών Πάρκων και φυσικών περιοχών από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος του δικτύου Eurosite και μάλιστα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου. Συμμετέχει σε δύο ομάδες εργασίας, από τις οποίες η πρώτη διερευνά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στους υγροτόπους, ενώ οι εργασίες της δεύτερης αφορούν τις παράκτιες προστατευόμενες περιοχές.

rsz_eurosite

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.