Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις
Θεσσαλονίκη, 1/6/2011

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάζουν φέτος μαζί την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να δώσουν το μήνυμα για την προστασία τόσο του αστικού όσο και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί, στο χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα βρίσκονται εκεί από τις 11:00 για να υποδεχτούν μεγάλους και μικρούς φίλους που θα θελήσουν να ενημερωθούν για τους φυσικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Μαζί τους θα είναι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Καλλιστώ, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, Κορδελιού, Ελασσόνας και Ανατολικού Ολύμπου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ θα παρουσιάζει από τις 11:00 το πρωί και ανά μία ώρα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται βιολογικά προϊόντα σε όλους τους επισκέπτες.

Green Party

Στις 7 το απόγευμα θα είναι η στιγμή του Green Party 2011, ενός νέου οικολογικού θεσμού που δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα βραβεύσει τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις που κατατέθηκαν στο διαδικτυακό διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty2011.gr.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.