Ημέρες Περιβάλλοντος στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μία σειρά πολλών και ποικίλων εκδηλώσεων υπό το γενικό τίτλο «Ημέρες Περιβάλλοντος» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από τις 28 Μαΐου ως και τις 5 Ιουνίου 2016.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχει και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, ο οποίος, μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων – ΕΚΒΥ και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πηγαίνει τους επισκέπτες του Γυάλινου Περιπτέρου που βρίσκεται στον Κήπο των Εποχών, «Βόλτες στο Θερμαϊκό». Η ενότητα αυτή εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στο Θερμαϊκό Κόλπο, το δυτικό τμήμα του οποίου αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν παρακολούθηση πουλιών του Θερμαϊκού Κόλπου με κιάλια και τηλεσκόπια, ψηφιακά παιχνίδια μάθησης, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά, με θέμα πάντα τον Θερμαϊκό Κόλπο. Ακόμη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γνωρίσουμε και την… γευστική πλευρά του Θερμαϊκού, αφού η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας θα μαγειρέψει για μας μυδοπίλαφο με τις φημισμένες πρώτες ύλες –τα μύδια και το ρύζι- που παράγονται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ

90955a2c-67bd-4326-b7b7-77a01ac1545c

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.