Την Κυριακή καθαρίζουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Αυτή την Κυριακή το ραντεβού θα δοθεί στην παραλία Αλυκών Κίτρους, στις 10 το πρωί, μπροστά στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές.

Στόχος είναι να καθαρίσουμε την παραλία μπροστά από την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές, όπου συγκεντρώνονται πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και μεγάλες ποσότητες διχτυών που χρησιμοποιούνται στις μυδοκαλλιέργειες. Η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ενώ θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Υψηλάντης», η περιβαλλοντική οργάνωση της Κατερίνης «Μητέρα Γη», ο Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας «Τρίτωνες», οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Κατερίνης και ο Σύλλογος Εθελοντισμού Μεθώνης “Η Κυψέλη”. Επίσης, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμών Let’s Do It Greece.

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr.

DSC_0026

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.