Την Κυριακή σας περιμένουμε στο Καλοχώρι!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Κυριακή 10 Απριλίου το ραντεβού των εθελοντικών καθαρισμών δίνεται στο παράκτιο ανάχωμα του οικισμού του Καλοχωρίου, με στόχο να καθαρίσουμε το παράκτιο ανάχωμα του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου. Θα είναι η δεύτερη από τις τρεις εκδηλώσεις καθαρισμών στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών.Στο κομμάτι αυτό συγκεντρώνονται πολλά πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι περαστικοί και οι ερασιτέχνες ψαράδες. Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο η εικόνα της περιοχής αυτής βελτιώνεται και σε αυτό βοηθούν και οι εθελοντές που συμμετέχουν στους καθαρισμούς!

Με την ευκαιρία θα περπατήσουμε μαζί στο περιπατητικό μονοπάτι που διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και θα απολαύσουμε με κιάλια και τηλεσκόπια τα πουλιά της περιοχής: φοινικόπτερα, μαχητές, καλαμοκανάδες, βαρβάρες και μαυροκέφαλους γλάρους. Η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση πουλιών!

Το ραντεβού μας είναι στις 10 το πρωί. Αν ξεκινάτε από τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να έρθετε δωρεάν με το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που θα ξεκινήσει από τα Δικαστήρια στις 9:30.

60256fdb-e5ff-4ae0-a9f1-d7d932d8283a

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.