Καλωσορίζουμε την άνοιξη με τα «Χελιδονίσματα»

Δελτία Τύπου ΦΔ

O μήνας Μάρτης μπήκε για τα καλά, με τις λιακάδες και τις βροχές του, φορέσαμε τον κοκκινόασπρο «Μάρτη» στο χέρι και περιμένουμε τα χελιδόνια. Ετοιμαζόμαστε να τα υποδεχτούμε φτιάχνοντάς τους φωλιές στα «Χελιδονίσματα»: το Σάββατο 19 Μαρτίου, σας περιμένουμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, όπου σε συνεργασία με τη Δράση για την Άγρια Ζωή και υπό το γενικό συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα φτιάξουμε φωλιές από πηλό.

Τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις φωλιές που θα κατασκευάσουν για να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνια του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει για να την κάνει «σπίτι» του. Με την ευκαιρία, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δουν από κοντά το σύγχρονο χώρο περίθαλψης άγριων ζώων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή.

Τα «Χελιδονίσματα» θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα διαρκέσουν ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών.Για οδηγίες πρόσβασης συμβουλευτείτε τους χάρτες της Google εδώ ή τηλεφωνήστε στο 6979 914852.

05201c44-b19d-4c8b-9854-ccedb3f6f8d9

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.