Μια μέρα για το Δέλτα: στις 10 Απριλίου ο εθελοντικός καθαρισμός στη Βαλμάδα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811, press@axiosdelta.gr

Χαλάστρα, 7 Απριλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Στο παραποτάμιο δάσος του Ανατολικού (Βαλμάδα), την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου, στις 10 το πρωί, θα είναι το τρίτο ραντεβού των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών «Μία Μέρα για το Δέλτα», που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα.

Ο καθαρισμός θα γίνει σε ένα από τα τελευταία κομμάτια του παραποτάμιου δάσους του Αξιού ποταμού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει καταστραφεί εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Τα σκουπίδια που υπάρχουν στις όχθες κατεβαίνουν με τη ροή του ποταμού από βορειότερες περιοχές, ειδικά όταν το ποτάμι πλημμυρίζει, είτε από την γειτονική ΠΓΔΜ, είτε από περιοχές όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι όχθες του Αξιού παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν από τους ντόπιους για δραστηριότητες αναψυχής, ωστόσο, εξαιτίας της ρύπανσης, δεν αποτελούν πια ιδανικό προορισμό για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ελάτε να ξανακάνουμε τα ποτάμια τόπους όπου μπορούμε να χαρούμε τη φύση.

Ο καιρός προβλέπεται καλός και σας προσκαλούμε να εξορμήσετε μαζί μας, να αφιερώσουμε ένα κυριακάτικο πρωινό για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί μας θα είναι η Δράση για την Άγρια Ζωή, το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Πολιτιστική Γέφυρα, το Γυμνάσιο Γέφυρας, ο Σύλλογος Φίλων Πράξεις, ομάδα εθελοντών της ΧΑΝΘ.

Στο Λουδία

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος καθαρισμός στις εκβολές του Λουδία, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τους γειτονικούς οικισμούς των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων. Ο καθαρισμός έγινε στην περιοχή των μυδοκαλλιεργειών. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες σακούλες με πλαστικά, τα οποία διαχειριστήκαμε με την εθελοντική προσφορά της εταιρείας Γκρι.

Στην www.axiosdelta.gr υπάρχουν χάρτες και άλλες πληροφορίες, τηλ 2310 794811.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ecoelastica, Orama Productions, NRG Productions, Γκρι
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΤ3, 9.58FM, TV100, FM100
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.