Ποδηλατάδα και εθελοντικός καθαρισμός στον Αξιό

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με τα παιδιά Τα παιδιά της Δ’, της Ε΄ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Ανατολικού ήταν σήμερα μαζί μας γιορτάσαμε την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όλοι μαζί, και με τη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Ανατολικού, καθαρίσαμε την περιοχή ανάμεσα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τον ποταμό Αξιό. Δυστυχώς συναντήσαμε εκτός από σκουπίδια και πολλά μπάζα διάσπαρτα στην περιοχή.
Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να κάνουμε εναλλάξ τις προγραμματισμένες δραστηριότητες: κάναμε ποδηλατάδα στο ποτάμι αλλά παίξαμε και το παιχνίδι «Τι θα συνέβαινε στον υγρότοπο αν…». Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά βιωματικά τι συμβαίνει σε έναν υγρότοπο και στα διάφορα είδη ζώων που τον κατοικούν όταν αυτός καταστρέφεται από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για τη συμμετοχή, και φυσικά τη διευθύντρια του σχολείου και τους δασκάλους, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Καρκαμάνη και το προσωπικό του Δήμου Δέλτα που βοήθησε στη δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.