«Μια μέρα για το Δέλτα»: Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών, ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811
press@axiosdelta.gr

Χαλάστρα, 9 Μαρτίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, θα γίνει η πρώτη από τις τέσσερις εκδηλώσεις εθελοντικών καθαρισμών που προγραμματίζονται για την άνοιξη αυτή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.

Ήδη πολλές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις (Ένωση Πεζών, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Όμιλος Ουνέσκο Νέων Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Καλλιστώ, Πολιτιστική Γέφυρα, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙΘ, Δράση για την Άγρια Ζωή, 26ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κα).

Μάλιστα, η πρώτη εκδήλωση θα κλείσει «εορταστικά» με χάπενινγκ για τα παιδιά, με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, που θα πραγματοποιήσουν στη 1:30, στην πλατεία του Καλοχωρίου τα «Παιδιά εν Δράσει». Εκεί θα βρίσκονται και οι φωτογράφοι του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιήσουν το δικό τους διαδραστικό φωτογραφικό χάπενινγκ.

Καθαρισμός Δέλτα 2008

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Γαλλικού Ποταμού. Πληροφορίες θα δίνονται από το σταντ του Φορέα Διαχείρισης στην πλατεία του Καλοχωρίου.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι μία πολύτιμη φυσική περιοχή, ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της Θεσσαλονίκης. Προσφέρει σημαντικές «υπηρεσίες» (αγροτικά προϊόντα και ψάρια, οξυγόνο, καθαρισμό του νερού, προστασία από τις πλημμύρες), ενώ μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο αναψυχής σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, είναι ένα τόπος «καταπονημένος» από τις ανθρώπινες αυθαιρεσίες. Η ρύπανση από σκουπίδια από τη γύρω περιοχή, αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο.

Γι αυτό η προστασία του είναι υπόθεση όλων μας! Αφιερώνουμε «Μία μέρα για το Δέλτα» και αδράχνουμε την ευκαιρία για μία κυριακάτικη εξόρμηση στη φύση. Ελάτε μαζί μας στις εκδηλώσεις εθελοντικών καθαρισμών στις εξής ημερομηνίες:

  • 13 Μαρτίου: Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού – Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου
  • 20 Μαρτίου: Παράκτιο Τμήμα Χαλάστρας
  • 3 Απριλίου: Εκβολές ποταμού Λουδία
  • 10 Απριλίου: Παραποτάμιο Δάσος Ανατολικού

Πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Orama Productions, NRG Productions, Ecoelastica

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΤ3, 9.58FM, TV100, FM100

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.