Ο Φορέας Διαχείρισης μετακόμισε!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Εντός του Μαρτίου η έδρα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα μεταφέρθηκε στο… φυσικό της χώρο, στο κτίριο του παλιού Κέντρου Πληροφόρησης Χαλάστρας, το οποίο επί πολλά χρόνια ήταν παροπλισμένο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας αναζητήσουν στην οδό Ειρήνης, στο δυτικό άκρο της Χαλάστρας.
Η μετακόμιση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η λειτουργία του Φορέα έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, μένουν ωστόσο κάποιες ακόμη σημαντικές εργασίες για να ολοκληρωθούν προκειμένου να είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας με τις… αρμόζουσες τιμές, όπως είναι η δημιουργία της νέας σύγχρονης ενημερωτικής έκθεσης, έργο που ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα φθινοπώρου.
Το κτίριο του Κέντρου Πληροφόρησης Υγροτόπων Χαλάστρας κατασκευάστηκε στο 1995 με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Λειτούργησε από το 1997 ως το 2005, οπότε και παροπλίστηκε καθώς προέκυψαν προβλήματα με την αδειοδότηση, αλλά και τεχνικά προβλήματα. Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, και με την αποφασιστική βοήθεια του αείμνηστου δημάρχου Νίκου Γιουτίκα, αλλά και της τεχνική υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και πλέον… είμαστε μέσα!

Κέντρο Πληροφόρησης Χαλάστραςos

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.