Μια μέρα για το Δέλτα, ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811, press@axiosdelta.gr
Χαλάστρα, 22 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Πρόσκληση για συμμετοχή στην καμπάνια εθελοντικών καθαρισμών

Πρόσκληση για συμμετοχή στην καμπάνια εθελοντικών καθαρισμών και ευαισθητοποίησης «Μια Μέρα για το Δέλτα», που θα πραγματοποιήσει το Μάρτιο και τον Απρίλιο, απευθύνει σε ομάδες, πολιτιστικούς συλλόγους και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα.

Εκβολές Γαλλικού ποταμού

Το Εθνικό Πάρκο είναι ένας πολύτιμος προσφέρει σημαντικές «υπηρεσίες» (αγροτικά προϊόντα και ψάρια, οξυγόνο, καθαρισμό του νερού, προστασία από τις πλημμύρες), ενώ μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο αναψυχής σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γι αυτό η προστασία του είναι υπόθεση όλων μας!

Η ρύπανσή του από σκουπίδια από τη γύρω περιοχή, αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο. Πέραν του περιβαλλοντικού κόστους και της αισθητικής υποβάθμισης, δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν τόπο χωρίς αξία, που προσφέρεται για παράνομες δραστηριότητες. Ήρθε ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό! Ελάτε μαζί μας στην προσπάθεια αυτή για να μπορούμε στο μέλλον να απολαύσουμε τα ποτάμια και την άγρια φύση που βρίσκεται έξω από το παράθυρό μας! Ομάδες και οργανώσεις της πόλης καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί:

Εκβολές Λουδία
  • 13 Μαρτίου: Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού – Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου
  • 20 Μαρτίου: Παράκτιο Τμήμα Χαλάστρας
  • 3 Απριλίου: Εκβολές ποταμού Λουδία
  • 10 Απριλίου: Παραποτάμιο Δάσος Ανατολικού

Πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.