Καθαρίζουμε και Προστατεύουμε ΜΑΖΙ τον Αμβρακικό Κόλπο!

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

σας καλούν να συμμετάσχετε στους εθελοντικούς καθαρισμούς της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, που λαμβάνουν χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 (Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας) & τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 (Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας) στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Κυριακή 22/5

  • 9.30 π.μ. στις παραλίες Κορωνησίας, του Δήμου Άρτας
  • 6.00 μ.μ. στο ανάχωμα του Λούρου κοντά στον οικισμό Πέτρας, του Δήμου Ζηρού

Δευτέρα 23/5

  • 9.00 π.μ. στην παραλία της Βόνιτσας, του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Στα σημεία των καθαρισμών θα βρίσκονται συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που θα συντονίζουν τη διαδικασία και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, φύλλα καταγραφής απορριμμάτων, σακούλες και γάντια.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται:

  • με την υποστήριξη των Δήμων Ζηρού, Άρτας και Ακτίου -Βόνιτσας
  • με τη συμβολή της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου, των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού, των Συλλόγων Προστασίας Λούρου και Άραχθου, των μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας.

Ελάτε να καταδείξουμε όλοι μαζί πως η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να είναι, όχι απλά συμβατή, αλλά και απαραίτητη για την βιώσιμη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το www.medsoscleanup.gr ή επικοινωνήστε με: Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210‐8228795 και nature@medsos.gr & Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στο 26810‐ 71919 και foreas_amvrakikou@yahoo.gr.

Χορηγοί επικοινωνίας: στην ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.