Συμμετοχή του Φορέα στην εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μήνυμα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έστειλε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», συμμετέχοντας την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “Let’s do it Greece”. Το πρωί της Κυριακής το προσωπικό του Φορέα, μαθητές των Δημοτικών σχολείων Χαλκιάδων και Ρόκκα, σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες συναντήθηκαν στο λιμάνι της Σαλαώρας, όπου ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος συντόνιζε τη δράση, μοίρασε τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων, καπέλα).

Μετά τον καθαρισμό ακτών και ιβαριών, η μέρα ολοκληρώθηκε με τους μικρούς μαθητές να χαίρονται τον «Γύρω του Αμβρακικού», μέσα από ένα πρωτότυπο βιωματικό παιχνίδι του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.

Εκτός από τις ακτές της Σαλαώρας και της Κορωνησίας, καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στο Μονολίθι Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας, καθώς πρόκειται για περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες επιπλεόντων απορριμμάτων, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων που επικρατούν.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει παρόμοιες δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και κυρίως της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.