Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με τίτλο «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς», στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Η φετινή οικογιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην πλατεία Αγ. Δημητρίου (Κυράτσα) του Δήμου Ν. Σκουφά Άρτας, παρουσία συλλόγων, φορέων, σχολείων και πολλών επισκεπτών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν για ακόμη μία φορά, η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και η χρήση τους στη γαστρονομία, δημιουργώντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Το προσωπικό του Φορέα συμμετείχε στην γιορτή με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και να ενημερώσει τους επισκέπτες για την αξία του σπάνιου αυτού υγροβιότοπου και την ανάγκη αειφορικής διαχείρισης και προστασίας του.

Η γιορτή περιελάμβανε επίσης μουσική από μαθητές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων η οικογιορτή να καταστεί θεσμός που θα συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ώθηση της τοπικής κοινωνίας.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.