Συμμετοχή του Φορέα στην εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μήνυμα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έστειλε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ, συμμετέχοντας την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στην μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “Let’s do it Greece”. Το πρωί της Κυριακής το προσωπικό του Φορέα, μαθητές της ευρύτερης περιοχής, σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες συναντήθηκαν στο λιμάνι της Κορωνησίας, όπου ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος συντόνιζε τη δράση, μοίρασε τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων, καπέλα).

Εκτός από τις ακτές της Κορωνησίας, καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στα Κορακονήσια με σκάφος που διέθεσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, καθώς πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο του Αμβρακικού Κόλπου και που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες επιπλεόντων απορριμμάτων, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων που επικρατούν.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει παρόμοιες δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και κυρίως της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.