Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (Άξονας 9:“Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας”) του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Κεντρικό μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων, όπως καθορίστηκε από την Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ ήταν «Υγρότοποι για το Μέλλον μας» και ήταν μια καλή αφορμή για τους 300 μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση να ενημερωθούν για τα οφέλη που προσφέρουν οι υγρότοποι στον πλανήτη μας αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την σπάνια σε ομορφιά χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και η διάσωση του Αμβρακικού», σε σενάριο και θεατρική απόδοση του γνωστού Καραγκιοζοπαίχτη κ. Γιώργου Ηπειρώτη. Με σατυρικό αλλά συνάμα διδακτικό τρόπο οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

DSC_0018

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.