Δεντροφύτευση από μαθητές στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις δενδροφύτευσης που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού με τη συμμετοχή των μαθητών και του κατηχητικού Πέτρας, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Πέτρας του Δήμου Ζηρού, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Στήριξη Φορέων Προστατευόμενων Περιοχών 2013» του Πράσινου Ταμείου.

Οι μαθητές έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και ευαισθησία τους για τον τόπο τους και έστειλαν «ηχηρό» μήνυμα για την ανάγκη διατήρησης και προστασίας της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Η δενδροφύτευση που περιελάμβανε την τοποθέτηση 300 περίπου φυτών (ελιές, αχλαδιές, ροδιές, συκιές, κορομηλιές, βανίλιες, φλαμουριές και ιπποκαστανιές), είχε ως στόχο τη διατήρηση της καλής οικολογικής κατάστασης της περιοχής και των ειδών πανίδας.

Ο Φορέας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού διοργανώνοντας και άλλες παρόμοιες εθελοντικές δράσεις.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.