Ενημέρωση επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ομάδα 20 ατόμων από την Αθήνα, επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης Σαλαώρας, προκειμένου να ενημερωθούν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και για τις δραστηριότητες που υλοποιεί ο Φορέας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό την ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υγροτοπικά συμπλέγματα της Ελλάδας. Παράλληλα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξαιρετικής σημασίας ορνιθοπανίδα, καθώς η περιοχή του Αμβρακικού είναι σημείο συγκέντρωσης, ανεφοδιασμού, και ξεκούρασης μεγάλης ποικιλίας μεταναστευτικών πουλιών.

Στο τέλος, οι επισκέπτες παρατήρησαν την ενημερωτική έκθεση που υπάρχει στο χώρο με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και ξεναγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.