Περιβαλλοντική ενημέρωση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ΦΔ Υγροτόπων Αμβρακικού

Δελτία Τύπου ΦΔ

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού επισκέφθηκε τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013. Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού καθώς και για τη μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία που παρουσιάζει. Ακολούθησαν δύο παρουσιάσεις με θέμα την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που στόχο είχαν την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών.

rsz_img_4104 Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν ομάδες συζήτησης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, ενώ ενημερώθηκαν και για την κομποστοποίηση, τη φυσική δηλαδή διαδικασία ανακύκλωσης των οργανικών υλικών, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων και συνεπώς στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές έδειξαν να ευαισθητοποιούνται καθώς δήλωσαν ότι θα αναλάβουν δράσεις μαζί με τους καθηγητές τους για την προστασία του περιβάλλοντος και του Αμβρακικού κόλπου που βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της εκτεταμένης ρύπανσης.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.