Εκδήλωση του ΦΔ Υγροτόπων Αμβρακικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον Αμβρακικό

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Διώνη» στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας, μετά την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, το Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων και το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία.

Οι περίπου 400 μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και θαύμασαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό την σπάνια σε ομορφιά χλωρίδα και πανίδα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την αφήγηση του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Ο Άμβρας και ο Κίκος» από τον κ. Απόστολο Τόδουλο, ενώ ο συγγραφέας του παραμυθιού κ. Βασίλης Δρούγας ήταν στη διάθεση των παιδιών προκειμένου να απαντήσει σε όλες τους τις απορίες.

Οι μικροί μαθητές κατανόησαν ότι ο Αμβρακικός κόλπος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της εκτεταμένης ρύπανσης και έδειξαν να ευαισθητοποιούνται αφού δήλωσαν ότι θα αναλάβουν δράσεις μαζί με τους δασκάλους τους προκειμένου να τον προστατέψουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε σε όλους το παραμύθι και αναμνηστικά δωράκια.

Από το Γραφείο Τύπου του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.