Χέρι-χέρι για το περιβάλλον, ΦΔ Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου-Β. Σποράδων

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Αλόννησος, 3/6/2010

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και φορείς της Αλοννήσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και την ανακήρυξη, από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, του 2010 ως Παγκόσμιο Έτος για τη Βιοποικιλότητα, διοργανώνουν διήμερες κοινωνικές εκδηλώσεις το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει :

  • Το Σάββατο 5 Ιουνίου σε συνεργασία με το 1’ Σύστημα Προσκόπων Αλοννήσου και το Δήμο Αλοννήσου θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Τσουκαλιά και στο δασικό μονοπάτι που οδηγεί στους Αγ. Αναργύρους. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια με τους Προσκόπους στην παραλία Τσουκαλιά.
  • Την Κυριακή 6 Ιουνίου οι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου και οι συνοδοί τους θα επισκεφτούν νησιά του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου και έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα σπάνια είδη φυτών και ζώων που συναντώνται στην περιοχή. Η δράση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου και τον Ναυτικό Όμιλο Αλοννήσου.

Οι συμβολικές αυτές εκδηλώσεις έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους και τους φίλους της Αλοννήσου και κυρίως να αποτελέσουν εφαλτήριο για να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και τη συμπεριφορά μας προς το φυσικό περιβάλλον και τον πλανήτη γενικότερα. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με δράσεις που ενώ είναι τοπικές, είναι σημαντικές σε παγκόσμια κλίμακα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 5 Ιουνίου

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Τσουκαλιά και στο δασικό μονοπάτι που οδηγεί στους Αγ. Αναργύρους.

Το σημείο συνάντησης για όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και φίλους του νησιού θα είναι έξω από το Δημαρχείο Αλοννήσου.

Ώρα συνάντησης 10:00 π.μ.

Ώρα αναχώρησης 10:30 π.μ.

  • Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν γάντια και πλαστικές σακούλες.
  • Μην ξεχάσετε να φορέσετε κλειστά παπούτσια, και να φέρετε το καπέλο και το αδιάβροχο σας.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα συγγενικά πρόσωπα.

Κυριακή 6 Ιουνίου

Επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β. Σποράδων για τους μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού και τους συνοδούς τους.

Σημείο συνάντησης: Γραφείο Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου

Ώρα αναχώρησης 08:30 π.μ.

Συνδιοργανωτές: Δήμος Αλοννήσου, 1’ Σύστημα Προσκόπων Αλοννήσου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού ΘαλάσσιουΠάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Tηλ: 24240 66378/66419

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.