Οι θαλάσσιες χελώνες μας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 24/01/2014 και ώρα 11:00 π.μ. το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο χερσαίας περιπολίας εντόπισε νεκρό άτομο θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο χερσαίας έρευνας – περιπολίας του επιστημονικού προσωπικού με το όχημα του Φορέα, εντοπίστηκε νεκρό άτομο θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην παραλία Μικρός Μουρτιάς, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά στη νότια πλευρά του νησιού. Το άτομο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο και σε προχωρημένη αποσύνθεση σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από τη θάλασσα. Το κεφάλι του ζώου, το οποίο δεν βρέθηκε περιμετρικά της περιοχής, είχε αποκοπεί ενώ το κέλυφος παρουσιάστηκε σπασμένο στην επάνω μεριά. Πρόκειται για ενήλικο άτομο με διαστάσεις 80 cm μήκος κελύφους, 60cm πλάτος κελύφους και ολικό μήκος μαζί με τα πόδια 120 cm.

H παραλία του Μικρού Μουρτιά βλέπει προς τη Σκόπελο και βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου διέρχονται τα πλοία της γραμμής οπότε πιθανότατα ο θάνατος του ζώου να προήρθε από χτύπημα προπέλας σκάφους.

Κατόπιν τούτου, το γραφείο του Φορέα επικοινώνησε άμεσα με το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», καθώς και με το Δήμο Αλόννησου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη ταφή του ζώου.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.