Ξεναγήσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ΦΔ Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Δρυμού Αίνου Αργοστόλι, 01.06.2011

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, στα πλαίσια της “Eνημέρωσης-Ευαισθητοποίησης”, θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει ομάδες επισκεπτών και σχολείων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου κατά το χρονικό διάστημα 2 έως και 12 Ιουνίου. Σκοπός είναι να ενημερωθεί-ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης για την μοναδική αξία αυτού του σημαντικού οικοσυστήματος του Αίνου, ο οποίος συγχρόνως είναι συνδεδεμένος με την ιστορική πορεία της Κεφαλονιάς από τους μυθικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των κάτωθι ομάδων επισκεπτών:

  • Πέμπτη, 02.06.2011: Ορειβατικός Σύλλογος από την περιοχή της Ρώμης “Gruppo Escursionistico Provincia di Roma – FederTrek Escursionismo e Ambiente”.
  • Παρασκευή, 03.06.2011: Δημοτικό Σχολείο Β. Ιθάκης.
  • Κυριακή, 05.06.2011: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Διλινάτων.
  • Τρίτη, 07.06.2011: Δημοτικό Σχολείο Σάμης.

Η κάθε επίσκεψη θα ξεκινά με ενημέρωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου στο Αργοστόλι, θα συνεχίζει με ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αίνου, πεζοπορία σε επιλεγμένα μονοπάτια εντός του Εθνικού Δρυμού, δραστηριότητες που αφορούν στην γνώση και ερμηνεία του περιβάλλοντος και θα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο βιότοπο του σπάνιου φυτικού είδους, της ενδημικής Κεφαλληνιακής Βιολέτας (Viola cephalonica), η οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης, θα δίδεται η δυνατότητα για γόνιμη συζήτηση πάνω στην προστασία, τη διαχείριση και τις κύριες απειλές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Δρυμός Αίνου.

Κατά την πραγματοποίηση των επισκέψεων ο Φορέας θα παράσχει σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπούς επισκέπτες έντυπο, ενημερωτικό υλικό (αφίσες, φυλλάδια, κ.λπ.) με θέμα τον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να κάνουν χρήση της βιβλιοθήκης του Φορέα Διαχείρισης, η οποία περιέχει βιβλία περιβαλλοντικού περιεχομένου, φωτογραφικούς οδηγούς αναγνώρισης της χλωρίδας, της ορνιθοπανίδας και της λοιπής πανίδας, καθώς και άλλο πλούσιο, έντυπο υλικό.

Με αυτήν την ευκαιρία, καλούνται οι ομάδες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, να έρχονται σε επικοινωνία με τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Τηλ./Φαξ: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου
Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.