Ελάτε να αγαπήσουμε τη Φύση!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με τίτλο “Αφιέρωμα στα παιδιά: Ελάτε να αγαπήσουμε τη Φύση!” τοΣάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ‘ΜΥΘΟΣ’ στα Τραυλιάτα.

Η εκδήλωση,στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα μεταξύ των οποίων περίπου 80 παιδιά, ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Γεωργίας Καμάρη, Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών, του κ. Ευάγγελου Κεκάτου, Αντιδημάρχου Τουρισμού Κεφαλονιάς, του κ. Βαρούχα Γιάννη, Επιστημονικού Συνεργάτη της Βουλευτή του Νομού κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του σχολικού Συμβούλου υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεράσιμου Γαλανού.

Στο πρώτο μέρος έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με χαρακτηριστικούς αντιπροσώπους της Χλωρίδας και της Πανίδας του Εθνικού Δρυμού, το Ψηφιακό Μουσείο και το Περιβαλλοντικό παιχνίδι του Φορέα Διαχείρισης και μία ενημερωτική παρουσίαση για το τι θα περιλαμβάνει το δεύτερο και κυρίως πρακτικό κομμάτι της ημερίδας.

Στο δεύτερο αυτό μέρος οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν όμορφα στολίδια για το δέντρο με υλικά από τη φύση όπως κουκουνάρια, καρύδια, πεσμένα φύλλα, κλαδάκια κ.α., να κάνουν γιορτινές χειροτεχνίες, καθώς και να βάψουν το πρόσωπό τους με γιορτινά στολίδια. Όλα τα παραπάνω έγιναν υπό την εποπτεία και τις συμβουλές του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και της βιβλιοθηκονόμου της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης κ. Έμελης Χατζηχρήστου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

OΆγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά, ενώ η βραδιά έκλεισε με ελαφρύ δείπνο και πολύ χορό και παιχνίδι!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, που σύντομα θα ακολουθήσουν και για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Προτεραιότητα του Φορέα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, στους επισκέπτες της και κυρίως στα παιδιά, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις απαράμιλλες ομορφιές που προσφέρει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Αίνου και της ευρύτερης Κεφαλονιάς.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.