Καθαρισμός της παραλίας Μεγάλη Άμμος

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 στο πλαίσιο των Δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία καθαρισμό της παραλίας Μεγάλη Άμμος, περιοχή Μηνιές Κεφαλληνίας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν 20 μαθητές της Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου με τους δασκάλους τους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα, ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για τα δύο σπάνια και απειλούμενα είδη φυτών, την Centaurea pumilio L. (= Κενταύρεα) και την Pancratium maritimum L. (= Κρίνος της θάλασσας), των οποίων οι ακτές και οι αμμοθίνες της περιοχής αποτελούν βιότοπο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σήμανση μικρής περιοχής του βιοτόπου τους με προστατευτική ταινία και ενημερωτικές ταμπέλες με πληροφορίες για αυτά τα σπάνια φυτά.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου επισημαίνει ότι, δεδομένης της σημαντικότητας και της σπανιότητας των φυτών που απαντώνται στις ακτές και τις αμμοθίνες της περιοχής, οι επισκέπτες οφείλουν να μην προκαλούν κόψιμο ή εκρίζωση των φυτών και καταστροφή των βιοτόπων τους, καθώς τέτοιες ενέργειες ζημιώνουν σοβαρά το περιβάλλον.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.