Οικοτουρισμός και Προστασία της Βιοποικιλότητας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: “Οικοτουρισμός και Προστασία της Βιοποικιλότητας”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με ώρα έναρξης 09:45 π.μ.

Ο Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στο κοινό οι Οικοτουριστικές δυνατότητες και ευκαιρίες που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα με αυτό του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου οικοτουριστική εκδρομή σε μονοπάτι του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις οικοτουριστικές δυνατότητες του Εθνικού Δρυμού Αίνου σε σχέση με τα μανιτάρια. Σε αυτή θα αναγνωρισθούν τα είδη μανιταριών που θα απαντηθούν και θα δοθούν σχετικές πληροφορίες από τις κυρίες Ζαχαρούλα Γκόνου, Λέκτορα Συστηματικής & Οικολογίας Μυκήτων του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαρίνα Τριανταφύλλου, MSc Βιολόγο, υπεύθυνες του προγράμματος “Καταγραφή και παρακολούθηση ειδών μακρομυκήτων (μανιταριών) του Εθνικού Δρυμού Αίνου”, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες, καθώς και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εκδρομή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στο σχετικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.