Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Αίνο

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με την Ελληνική ομάδα Θεωρίας και Δράσης “Μαθητεία”, απογευματινή συνάντηση με τίτλο: “Η πύλη Κούταβος”, καθώς και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Κούταβος: Σκουπίδια και όνειρα”. Η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου είναι η πύλη του Αργοστολίου και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η Έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, η οποία χαρακτηρίζεται από:

  • Υψηλή αισθητική αξία, λόγω των φυσικών της χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με τη ποικιλία και τις εναλλαγές στο τοπίο που προσφέρει.
  • Πλούσιο ιστορικό παρελθόν με υψηλή πολιτιστική αξία, με αντιπροσωπευτικά μνημεία το χώρο της Αρχαίας Κράνης και τη γέφυρα De Bosset.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αναψυχής, γεγονός που τεκμηριώνεται από τη γειτνίασή της με την πόλη του Αργοστολίου και τον προφανή περιαστικό της ρόλο.
  • Ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν περιοχή άξιας προστασίας.

Η Ελληνική ομάδα Θεωρίας και Δράσης “Μαθητεία” και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου αναλαμβάνουν μέσα από την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης να αναδείξουν την ανάγκη της προστασίας και της βιώσιμης διαχείρισης της περιοχής.

Προσκαλούν όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση δίνοντας το μήνυμα της ημέρας για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Σας Περιμένουμε!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.